Susanne Åkeson Rosencrantz
Hägernäs Strands Galleri

Susanne Åkeson Rosencrantz

Susanne Åkeson Rosencrantz

42 år gammal och mitt i livet infann sig min lust att börja måla. I samband med min femte graviditet sprudlade plötsligt fantasin och sedan dess har det bara fortsatt.

 

Jag lever i ett nybyggt hus tillsammans med en underbar familj i Kumla söder om Örebro. Och det bästa jag vet är att under sen kvällstid ställa mig framför en ny duk och fatta penseln.

 

Hoppas att ni tycker om mitt sätt att skapa och använda färger.

 

VARFÖR

Avkoppling och känslan av frihet är min främsta anledning till mitt skapande. Jag drivs av enkla breda penseldrag lika mycket som minimalistiska detaljer. Någon speciell tanke innan mitt skapande finns sällan. Utan efteråt kan jag backa tillbaka och se delar av det som finns och som ibland händer i min verklighet.

 

Att måla är att uppleva och bearbeta känslor. Glad, ledsen och ibland kanske även likgiltig.

 

Intresset för konst har alltid ända sen barnsben funnits där, men det var i samband med min femte graviditet och i en ålder på 40 år som lusten att skapa själv plötsligt infann sig. Och därefter viljan att dela med mig av min egna konst.

 

Jag tycker om när konst är färgstarkt. Det är jag som sätter gränserna och bestämmer över mitt eget skapande. I min konst känner jag alltid frihet.

 

Susanne Åkeson Rosencrantz

 

 

 

 

Copyright © Hägernäs Strands Galleri

 

Utställning 2 januari - 27 januari 2018

Vernissage 6 januari, kl 11-16