Ulrike Nordquist
Hägernäs Strands Galleri

Ulrike Nordquist

Ulrike Nordquist

MAGISKA VYER

 

Som liten bodde hon i Zimbabwe och Kenya. Sex år av intryck satte djupa spår och hon skulle komma att återvända – med hennes kamera.

Efter resor till Uganda, Kenya, Sydafrika, Botswana och Zimbabwe åren 2012-2014 uppstod inte bara en mängd målningar utan även en fotoserie med olika djurmotiv. Hennes fotografiska verk är en kärleksförklaring till några av de vackraste men jagade vilda djuren i Afrika. Hon skapar en fridfull, lugn, vacker och framför allt tidlös miljö, där betraktaren utses att förbli djurens beskyddare.

Ulrike är bildkonstnär. Hon fotograferar och målar med akryl och akvarell. Hon blandar medier och skapar collage. Hon är mångfacetterad i sitt skapande. För henne finns inga begränsningar.

 

Hennes aktuella fotoprojekt omfattar Afrika och Stockholm.

 

Hon är född 1972 i Tyskland. Som vuxen gick hennes resa även till Indien och Kina innan hon flyttade till Täby 2006. Hon har en akademisk examen i International Cultural and Business Studies och arbetat 14 år i näringslivet.

 

Arkivbeständiga FineArt-prints

Fotografierna är producerade högkvalitativt. Köparen får ett unikt exemplar av fotokonsten samt äkthetsintyg med vattenstämpel med alla fakta om originalbilden.

 

Signed and limited edition

Alla verk är signerade och säljs i limiterad upplaga.

 

 

 

 

Copyright © Hägernäs Strands Galleri

Ulrike Nordquist

 

Utställning 26 april - 28 maj 2016

Vernissage 28 april, kl 16-20