Emanuel

    Originalmålningar och grafiska blad, numrerat och signerat 

Jag heter Robert Emanuel

Fredriksson och är född 1968

i Nacka, Stockholm.


Jag är uppvuxen i ett

konstnärshem med i nära

kontakt med den svenska

konstnärseliten.


Min far Gösta Fredriksson har

varit verksam litograf sedan

1958 och har blivit god vän

med många svenska och

utländska artister.


Sedan 1994 driver vi tillsammans Nacka Stentryckeri, ett litografisk tryckeri med galleri, ramverkstad och konsthall. I anslutning till konsthallen har jag min ateljé och här får jag utlopp för min kreativitet. Sommarateljén är belägen i Småland, Norra Ljunga där jag även visar upp min och andras konst. Här växer min konst fram, oftast präglad av blandade material och starka färger. Som konstnär använder jag mig av mitt mellannamn Emanuel.


Inredningskonst till moderna bostäder är min konstnärliga inriktning. Jag gör mycket collage med prylar, siffror och bokstäver – konst som sticker ut både bildligt och bokstavligt. Att arbeta med tredimensionella bilder ligger mig varmt om hjärtat. Därför blandar jag ofta material, så som trä, metall och textil. Ett marint tema i östkuststil samt USA- och New York-inspirerade motiv i starka färger återkommer ständigt i mitt måleri.


Skärgården i Stockholm är mitt favoritmotiv. Även västkusten har på senare år blivit väl avmålad, liksom New Yorks välkända skyline.