Madeleine Santiago 

År 2012 blev Madeleine sjukskriven för utmattningsdepression. Då hade både kropp och själ gett upp och hon kunde inte hitta ut ur mörkret. Resan tillbaka har varit lång men idag känner hon en enorm tacksamhet för att ha genomgått den, och för de råd hon fick av läkare och psykologer – att börja måla, att göra något kreativt. Målandet blev hennes nystart och dessutom en stor passion i livet. Det är inte längre bara en hobby utan är idag Madeleines heltidssysselsättning.

”Att hitta sin passion så pass sent i livet känns som en gåva. Det jag inte visste då var hur uppskattad min konst skulle bli och hur snabbt den kom att spridas både i Sverige och utomlands.”

Hennes stora genombrott kom när hon ställde ut på Ulfsunda slott första gången 2014 tillsammans med konstnärskollegan, Karin Holmström. Tillsammans bildar de duon KarMa art. Utställningen blev en stor succé där båda konstnärerna nästan sålde slut på sin konst redan under vernissagen.

De mest omtalade målningar hon skapat är de Pernilla Wahlgrenbloggatom och som artisten nu har hängandes både i sitt hem på Lidingö och i sitt home away from home i Marbella.
Tavlorna syns titt som tätt i den populära realityserien Wahlgrens värld. ”Jag ÄLSKAR mina målningar av min favoritkonstnär” skriver hon i bloggen och på Instagram.

Du känner igen Madeleines konst med olika kvinnoporträtt och kvinnokroppar men även en hel del abstrakt och djurmotiv. Hon målar figurativt med varma glada färger och målar mest med akryl och tycker om att blanda in olika accessoarer.

Madeleine är självlärd sånär som på en distanskurs i måleri på ArtistLab och en onlinekurs i porträtt.

Hon är född 1977 och gift med Christian Elofsson. Tillsammans har de två barn.