Annelie Hallgren

   

September 2015

Annelie Hallgren

Från och med den gången då en färgpigments boll rullade fram i vattnet på papperet var jag fast. Jag tecknade mycket som liten och tonåring, men den här upplevelse hade jag flera år senare. Jag hade börjat måla flödigt med akvarellfärg och jag var mitt uppe i min konstnärliga utbildning. Jag vräkte på med vatten och satt helt fängslad av färgbollen som rullade, luden i vattnet, färg som upplöses i vattnet, dansar, leker och krockar på ytan fascinerar.

 

Abstrakt måleri kom en tid senare. Jag hade under många år målat blommor, träd, frukter och människokroppen. Det realistiska måleriet och tecknandet skapar referenser också för det abstrakta. 

Någon hävdade att abstrakt konst också är ”ett sinnestillstånd.” Jag håller med.

Jag hittade mig själv i det abstrakta och vet att det är härifrån jag ska växa och utvecklas som bildskapare.

I alla typer av världar hittar jag min inspiration, i de mikroskopiska, kosmiska, de mänskliga avtrycken och naturen. Med intressanta strukturer, mönster, färger och former. 


Jag använder mig av olika tekniker och material på papper och duk. Jag skrapar och karvar i papperet, använder olika trycktekniker och kollage. Många av mina bilder är lite 3 dimensionella. Med färg,guld eller papper skapas relief på bilden. Arbetsprocessen är expressiv i ett skede och eftertänksam och planerande i ett annat.


Kanske kan man hitta någon del som man känner igen från realistiska referenser, kanske är det abstrakta något nytt och okänt. Glädje och njutning av och i konsten är en av mina viktigaste ingredienser i mitt konstnärskap.


Gå gärna in på min hemsida för att läsa mer om min konst och se fler bilder.