Catharina Bauer

Catharina Bauer

Catharina Bauer (f. Wikbro) är yrkesverksam som konstnär med ateljé på Överby Gård i Sollentuna där hon är en av medlemmarna i konstnärs-föreningen Överbygruppen.


Hon arbetar gärna i olika tekniker, för närvarande huvudsakligen i akryl och olja. Hennes motiv är mestadels abstrakta, och hon arbetar med öppningar i bildrummet där hon leker med djup, ytor och grafiska element i en rik kolorit.


Hon har deltagit i diverse separat-, grupp- och jurybedömda utställningar och är offentligt representerad på Sophiahemmet, Röda Korsets sjukhus och Ersta Hospice. Förutom det egna måleriet tar hon även dekormålnings- och inredningsuppdrag i offentliga och privata miljöer.


Konstnären om sig själv:

”- Att måla är mitt självklara uttrycksmedel, och några av dygnets bästa timmar är helt klart i ateljén under processerna med mina dukar - normalt två eller fler på gång samtidigt.


Tiden vid staffliet eller helst en stor duk direkt på väggen är intensivt arbete. Efteråt kan jag bli förvånad över vad jag målat, hur mina olika idéer funnit sin väg till duken, var inspirationen kommit från just här etc. Jag antar att jag utforskar mina inre landskap – ofta ganska abstrakt, men man kan säga att jag ”bygger bild” på ett nästan arkitektoniskt vis och ibland dyker även figurer upp.


Inspiration hämtar jag nog lite varstans ifrån. Är väldigt road av miljöer, och då menar jag både interiörer och exteriörer, konstruerade och naturliga. Mina första år bodde jag i södra Lappland och har även samiskt påbrå, och med tiden har jag förstått att detta färgat mig mer än jag tidigare trott. Det finns en rastlöshet, en färgskala och en längtan…”

 

UPPDRAG

Illustrationer, Bokomslag, Offentlig utsmyckning

   

Utställning 8 januari - 2 februari 2019

Vernissage 12 januari, kl 11-16

KONSTUTSTÄLLNINGAR


Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få erbjudanden och inbjudan till vernissage.


FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER
KONTAKTA OSS


Adress: Catalinabacken 2, 183 68 Täby

Besöks- och leveransadress:   

Catalinavägen 8, 183 68 Täby

Email: info@hagernasstrandsgalleri.se

Tel: +46 (0) 8 756 05 77

Tel: +46 (0) 735 30 70 87


Copyright©Hägernäs Strands Galleri

ÖPPETTIDER 2021:


Tisdag - Fredag      11-18
Lördag                      11-15AVVIKANDE ÖPPETTIDER 2021:

1/4   Skärtorsdag                          11-15
2/4   Långfredag                       Stängt
3/4   Påskafton                           Stängt
30/4 Valborgsmässoafton      Stängt
1/5    Första Maj                          Stängt
13/5  Kristi Himmelfärds Dag Stängt
25/6 Midsommarafton             Stängt
26/6 Midsommardagen          Stängt