Jenny Grant

Vårsalongen 2022

Jenny Grant

Jenny verkar från sin ateljé i Danderyd. Hon arbetar med mixed media; akryl, collage med papper och tyg, bläck, oljekritor, kol mm. Med lager på lager skapar hon ett stort djup och mycket detaljer. Hennes konst skapar ofta känslor av lugn även fast de är färgstarka och fulla av energi. Jenny älskar det stora formatet och hennes motiv och bildspråk växer fram under den kreativa processen. Jenny fokuserar mycket på att hitta sitt Flow där skapandet är fullt av energi medan sinnet är i totalt lugn. Hon har full tillit till sin inre röst och målar utan att analysera, planera eller optimera! För Jenny är det processen som är det viktiga. Inspirationen kommer inifrån och hon låter känslorna styra valen. "Det är magiskt att ta ett steg tillbaka och se resultatet när jag lyckas stänga av den analytiska delen av hjärnan och skapat i ett tillstånd av Flow.” När Jenny skapar är det som i en dialog mellan tavlan och hennes inre röst och ofta resulterar denna dialog i ett budskap eller en insikt. I vissa fall delar Jenny denna insikt med betraktaren men ofta låter hon betraktaren själv föra denna dialog så att betraktaren, i sina egna känslor och tolkningar kan hitta egna budskap.


Jenny håller workshops för både barn och vuxna. Att våga skapa och vara kreativ, att släppa alla krav på resultat och att stänga av för all kritik, både självkritik och yttre kritik är Jennys motto. Våga måla. Våga ha kul! I hennes workshops fokuserar man helt på processen. Att hjälpa folk att hitta glädjen i att vara kreativ och att hitta sitt eget Flow utan krav på att prestera, leverera eller göra rätt.  Jenny håller även on-line kurser. Hon videofilmar sin process och deltagarna laddar ner filmerna och arbetar sedan med projekten i sin egna takt med möjlighet att kontakta Jenny genom olika forum på nätet. En mycket populär form av kreativ inspiration och utveckling.

Jenny trycker även sin konst på olika produkter såsom väskor, kuddar, sjalar, laptopfodral mm. "Det är ett spännande sätt att nå ut med min konst på ett helt nytt sätt, där konsten blir en del i vardagen."


Jennys konst finns representerad på många platser i världen och hon har haft utställningar i både Sverige och på Nya Zeeland. Jenny målar också på beställning och målar även live vid olika events.


Jenny är född 1971 och bor med sin man och sina 3 barn i Danderyd.