Madeleine Santiago

Madeleine SAntiago Elofsson

2012 blev Madeleine sjukskriven för utmattningdepression när både kropp och själ hade gett upp och inte kunde hitta ut ur mörkret. Det blev en lång väg tillbaka men idag känner hon en enorm tacksamhet för den och för de råd hon fick av läkare och psykologer, att börja måla och göra något kreativt. Det blev hennes nystart och dessutom en stor passion i livet. Målningen är inte längre bara en hobby utan något hon gör på heltid.


”Att hitta sin passion så pass sent i livet känns som en gåva. Det jag inte visste då var hur uppskattad min konst skulle bli och hur snabbt den kom att spridas i både Sverige och utomlands. Jag känner en enorm tacksamhet och njuter verkligen fullt ut att få vara här och NU.”


Hennes stora genombrott kom när hon ställde ut på Ulfsunda slott första gången 2014 tillsammans med hennes konstnärskollega, Karin Holmström, som bildar duon KarMa Art. Utställningen blev en stor succé och är en av de mest välbesökta, enligt slottet.


De mest omtalade målningar hon skapat är de Pernilla Wahlgren bloggat om och som artisten nu har hängandes både i sitt hem på Lidingö och sitt "home away from home" i Marbella och som syns titt som tätt i hennes populära reality serie, Wahlgrens värld. ”Jag ÄLSKAR mina målningar av min favoritkonstnär” skriver hon i bloggen och på Instagram.


Du känner igen Madeleines konst med olika kvinnoporträtt och kvinnokroppar men även en hel del abstrakt och djurmotiv. Hon målar figurativt och med varma och glada färger och målar mest med akryl och tycker om att blanda in olika accessoarer.Född 1977, gift med Christian Elofsson, två barn. Autodidakt.

Distanskurs i måleri, ArtistLab