Maria Nahlin

   

April 2016

Maria Nahlin

Jag heter Maria Nahlin och är född 1981. Jag bor tillsammans med min familj på Värmdö utanför Stockholm.


Har så länge jag kan minnas varit intresserad av färg och form men det var för några år sedan, under en jobbig tid i mitt liv, som jag började måla mer. Jag behövde hitta en väg ut ur en tillvaro med många negativa tankar som tog all min tid och energi och det var då jag började måla. Genom målandet fick jag ur mig alla känslor jag hade inom mig och började må bra igen! Sen dess har det fortsatt och jag älskar att stänga in mig i målarbubblan och skapa utifrån de känslor som jag har inom mig som längtar efter att få komma ut och beröra med färg och form. När jag målar tillåter jag mig själv att släppa loss och skapa kaos, där allt inte behöver vara så perfekt, i kontrast till en i övrigt strukturerad och organiserad tillvaro.


Processen i måleriet är det roliga. Jag utgår oftast från en känsla eller färg och låter sedan resten växa fram. Ibland är känslan glädje, ibland frustration eller sorg. Det är när känslan inom mig får styra som jag får mest inspiration och det är även då resultatet brukar bli bäst. Jag vill att betraktaren själv ska bilda sig en uppfattning och förhoppningsvis känna massor av känslor när de ser mina målningar. En målning kan få många olika betydelser och upplevelser vilket jag tycker är spännande och intressant.

Jag arbetar mestadels med akryl och inslag av flytande tusch och bläck. ”Vanliga” penslar förekommer sällan i mitt skapande. Jag använder mig hellre av andra verktyg, exempelvis spackelspadar.


Autodidakt/självlärd.