Marita Killian Engelcrona

   

Utställning 1 augusti - 28 augusti 2018

Vernissage 4 augusti, kl 11-16


Marita Killian Engelkrona

Intresset för teckning och målning har jag haft med mig sen barndomen. Jag började måla i olja 1986 och har sedan studerat porträttmålning, för Marrta Lundqvist teckning och olja, Barbro Ljungdahl olja, och Elsie Wallin olja.


I början målade jag en hel del porträtt men sedan jag fått en beställning på ett stort äpple kände jag att det var det här jag ville måla. 1998 kände jag mig mogen att satsa på konsten på heltid och startade Marita Killian Art. Sedan dess har jag försörjt mig på min konst. Hösten 2001 fick jag möjlighet att flytta in i ateljén/galleriet Sibyllegatan 38 i Stockholm som jag bedrev fram till 1 mars 2009. Galleriet var roligt att arbeta med men även betungande och krävde mycket av min tid. Nu vill jag koncentrerar mig mera på mitt egentliga arbete och går vidare i en friare arbetsform.


Äpplen symboliserar friskhet och kunskap. Jag hoppas få träffa er och visa mina tavlor. Målningarna finns i varierande storlek, små eller stora och med ett äpple eller flera. Det går också att beställa en målning i önskat format eller färgkombination som passar in i den tänkta miljön. En fin gåva att ge till dig själv eller någon närstående.