Oktober 2014

Tiina Kinnunen

Tiina Kinnunen

Jag målar färgstarka tavlor. Tekniken jag använder är framförallt akryl, men även akvarell, olja och screentryck på textil.


Jag är född i Mumindalen, men uppvuxen i gurkstaden Västerås där jag också fick min konstutbildning. Mitt stora intresse för färg och form växte på Västerås Konstskola.


Jag började måla tavlor och skapa grafiska mönster, gick senare en utbildning i grafisk formgivning och illustration samt en kurs i textiltryck. Men jag har även utvecklats och hämtat inspiration från flertal målarkurser genom åren.


Min inspiration kommer också till stor del från min barndom med Marimekko och min kreativa och pyssliga familj, med till exempel mormor som bildvävare. Idéerna till mina alster hämtar jag från naturen och min närmiljö: en vacker blomma i trädgården, en solbelyst trädkrona längs vägen, böljande båtar i hamnen eller några vajande vasstrån vid vattenbrynet. Jag tar en bild, teckanar en skiss och målar sedan – gärna i stora format.


Jag har alltid varit intresserad av design, färg och form. Till vardags arbetar jag som Art Director och grafisk formgivare. Men mitt måleri tar en allt större del av min tid och jag planerar att så småningom ägna mig åt konsten på heltid.